Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for Safe Driving AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Safe Driving AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Safe Driving AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2. Trafikkopplæring

a) Hva er formålet?

Safe Driving AS er pliktig til å samle inn disse opplysningene ref. forskrift om trafikkopplæring og førerprøve m.m § 5-5 Elevfortegnelse og § 5-6 Opplæringskort. Opplysningene lagres elektronisk og slettes etter 5 år (§ 5-6).

b) Hva er det rettslige grunnlaget?

Forskrift om trafikkopplæring og førerprøve m.m § 5-5 Elevfortegnelse og § 5-6 Opplæringskort

c) Hvilke personopplysninger behandles?

Forskrift om trafikkopplæring og førerprøve m.m § 5-5 Elevfortegnelse krever at vi samler inn: Elevens navn, adresse og fødselsnummer. I tillegg samles telefonnummer og email inn for å kunne kommunisere med eleven.

d) Hvor hentes opplysningene fra?

Opplysningene hentes fra påmeldingsskjema eller kontaktskjema på trafikkskolens hjemmeside, eventuelt får vi det av eleven ved personlig oppmøte på trafikkskolen. Personnummer og adresse henter vi elektronisk fra folkeregistret.

e) Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Safe Driving AS er pålagt å følge forskrift om trafikkopplæring og førerprøve m.m § 5-5 Elevfortegnelse og § 5-6 Opplæringskort. Hvis vi ikke får disse opplysningene kan ikke opplæring påbegynnes. Det vil si at det ikke er frivillig å gi fra seg opplysningene om man ønsker å ta førerkort i Norge.

f) Utleveres opplysningene til en tredjepart?

Opplysningene utleveres til ved behov til statens vegvesen, eller til myndighetene ved kontroll av regnskap. Opplysninger som blir utlevert er navn, adresse, personnummer og i enkelte tilfeller telefonnummer/mail.

g) Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Opplæringskort oppbevares elektronisk i 5 år ref. forskrift om trafikkopplæring og førerprøve § 5-6 Opplæringskort. Dette slette automatisk etter 5 år. Opplysningene blir oppbevart elektronisk bak påloggings mur.

h) Kontaktinformasjon

Eleven har rett til flytting, retting og innsyn. Vi har ikke lov til å slette før etter 5 år, ref. forskrift om trafikkopplæring og førerprøve § 5-6 Opplæringskort.  Alle henvendelser knyttet til dette rettes direkte til trafikkskolens kontaktperson.

3. Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

4. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

    i) Din enhet og din internett-tilkobling

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

   ii) Bruk av tjeneste eller kjøp

Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

c) Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

e) Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

5. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

6. Deling av opplysninger

Safe Driving AS deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne

For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettsiden, vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Safe Driving AS. TABS.no for å booke kjøretimer eller melde deg på ulike kurs knyttet til Safe Driving.

b) Ved mistanke om lovbrudd

Vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

c) Deling i sosiale medier

Facebook

Vi bruker en Facebook-widget som lar deg se antall likes / delinger / anbefalinger på våre nettsider. Denne widgeten kan samle inn din IP-adresse, nettleserens brukeragent, lagre og hente informasjonskapsler i nettleseren din, legge inn ekstra sporing og overvåke samspillet ditt med widgeten, inkludert å korrelere Facebook-kontoen din med hvilken handling du tar innenfor widgeten (for eksempel “Liker / deler / anbefaler” vår nettside), hvis du er logget inn på Facebook. For mer informasjon om hvordan disse dataene kan brukes, vennligst se Facebooks personvernpolicy: https://www.facebook.com/about/privacy/update.

Twitter

Vi bruker en Twitter Tweet-widget på vår nettside. Som et resultat, gjør nettstedet vårt forespørsler til Twitter-servere for at du skal kunne tweete våre nettsider ved hjelp av Twitter-kontoen din. Disse forespørslene gjør at din IP-adresse er synlig for Twitter, som kan bruke den i samsvar med deres retningslinjer for personvern: https://twitter.com/no/privacy#update.

Google+

Vi bruker en GooglePlus-widget på nettstedet vårt. Som et resultat gjør nettstedet vårt forespørsler til Googles servere for at du kan dele våre nettsider ved hjelp av GooglePlus-kontoen din. Disse forespørsler gjør at din IP-adresse er synlig for Google, som kan bruke den i samsvar med deres retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy.

LinkedIn

Vi bruker en Linkedin Share-widget på nettstedet vårt slik at du kan dele våre nettsider på Linkedin. Disse forespørslene kan spore din IP-adresse i samsvar med deres retningslinjer for personvern: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Pinterest

Vi bruker Pinterest Lagre-widget på nettstedet vårt slik at du kan legge bilder til Pinterest fra våre nettsider. Disse forespørslene kan spore din IP-adresse i samsvar med deres retningslinjer for personvern: https://policy.pinterest.com/no/privacy-policy.

7. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

Lov om bokføring
Ordredata iht. angrerett
Ordredata iht. garantier.

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: post@safedriving.no

8. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

10. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.

Ved større endringer vil vi informere om dette.

11. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

12. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@safedriving.no.